Nyitólap > Kisokos > Csapvíz

A csapvíz

Mindenki számára fontos tudni, hogy a csapvíz hazánkban kiemelkedően jó minőségű, ugyanakkor érdemes megjegyezni néhány nem feltétlenül jó tulajdonságát. Köztudott hogy a csapvíz magas koncentrációban tartalmaz klórt. A klór egy nagyon nagy hatékonyságú fertőtlenítő szer, melyet azért kevernek az ivóvízbe, hogy kiirtsák a kórokozókat és baktériumokat melyek a vízben és az azt szállító vízhálózatban felelhetőek. Minden víztársaság hozzá keveri a klórt vízhez, hogy kiirtsanak belőle minden veszélyes kórokozó mikroorganizmust. Ennek az eljárásnak sajnos vannak negatív mellékhatásai is.

Tény

Egy amerikai felmérés szerint, napjainkra az USA és Kanada területén a vízben előforduló fertőző baktériumok száma erősen csökkent a klórnak köszönhetően, mégis akad 1-2 rezisztens parazita, amely ellenállóvá vált a klórral szemben, és amely súlyos problémákat tud okozni az emberei szervezetben.

Negatív mellékhatás

A vízben oldott klór, elpusztítja a szervezet számára fontos acidopylus baktériumot, mely táplálja és együttműködik az immunrendszert erősítő barátságos organizmusokkal, melyek immunrendszerünk kb 60%-át működtetik. A klór egyesül a vízben lévő szerves szennyeződésekkel és Triklórmetánná alakul. 

A vízben oldott klór és egyéb vegyszerek, pillanatok alatt felszívódnak szervezetünkben. Az alábbi Youtube videó egy Amerikai háztartási vízszűrőket gyártó cég demonstrációja arról, hogy a klór miként szívódik fel szervezetünkben egy pohár vízből alig 10 másodperc alatt. 

Problémás szennyződések

Az Amerikai Környezvédelmi Hivatal 129, az ivóvíz hálózatban előforduló szennyeződést nyilvíánított "veszélyes"nek mind magukban, mind azok kombinációiban. Peszticidek és egyéb toxikus melléktermékek a gazdaságokból és gyárakból fertőzik a folyóvizeket és szivárognak be a föld alatti vízzáró rétegekbe. Ezeket együttesen "BIOCID"eknek nevezzük, melyek nem tartoznak a veszélytelen műfajba, és melyek igazából az élet kioltására és nem védelmére szolgálnak!

Nem kell megijedni!!

A fent leírt szennyeződések, nem koncentráltan vannak jelen a vízben, így nem vagyunk közvetlen nagyfokú veszélynek kitéve. Mégis, jobb vigyázni, mint megijedni. A Waterlogic KVV automaták aktív szénszűrői a vízből 1mikron méretig mindent kiszűrnek, így a káros szennyeződések 99,9999%-át távolítva el, valamint az UV fertőtlenítés a vízadagolás pillanatában a vízben a szénszűrést követően fennmaradt baktériumok, vírusok és ciszták 99,9999%-át elpusztítja!