Nyitólap > Cégünk > Hírek

Vízhiány Dél-Afrikában

A Capricorn Kerület önkormányzatának Dél-Afrikában, Limpopóban 1 milliárd Rand-ra lenne szükségehogy megszűntesse a szigorű vízkorlátozást.

Március 28.án, Lawrence Mapoulo  főpolgármester elismerte hogy a kerületben több mint 42.098 háztartásban (a 342.838-ból) nincs elérhető víz.

Mapoulo szerint , az önkormányzat nagyon megbízik a fúrt kutakban, ugyanakkor ezek a kutak költségesek, nehezen kivitelezhetőek, és koránt sem megbízhatóak a fogyaszthatóságukat tekintve.

Különös nehézségeket okoz az önkormányzat számára hogy a kutakat működtetető szivattyúkat és egyéb berendezlseket folyamatosan ellopják, így lehetetlenné téve a vízszolgáltatást. Mapoulo bejelentette, hogy készen állnak a tervek egy komplett vízcsőhálózat kiépítésére, hogy azon keresztűl lássák el Capricorn-t és a szomszédos kerületeket, ugyanakkor megjegyezte, hogy az ehhez szükséges tőke még nem áll rendelkezésre.

Ha továbbra is a rossz minőségű infrastruktúrát és csővezeték hálózatot építik és használják, akkor leírhatatlan mennyiségű víz vész kárba. 

Ez a vízkorlátozás koránt sem lenni ennyire szigorú, ha jobban ügyeltek volna a vízfelhasználásra. Ha az épületek "okos" funkcióval összegíűjtenék azesővizet, és azt a megfelelő berendezésekkel tisztítanák, akkor kevesebb vizet kellene használni az állami vízhálózatból, ezáltal több juthatna azoknak, akiknek jelenleg nincs.

Összességében, nagy mennyiségű vízet lehetne megspórolni, ha "vízmentő rendszereket" építenének be.

Egyesek szerint a következő világháború már nem az olajért, vagy egyéb fosszilis természeti kincsekért fog folyni, hanem a tiszta, friss vízért. Minél több ember pazarolja bolygónkon a vizet feleslegesen, annál fontosabb hogy ezek törvényi szabályozása lépjen életbe.

MARCH 29, 2013